ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція не пускала журналістів до Адміністрації Януковича передати порушення закону про доступ до інформації

08.05.2012, 03:38
Сьогодні вдень сталася сутичка між журналістами та працівниками міліції при спробі зайти на вулицю Банкову в рамках акції протесту, повідомляє "Українська правда".

Відомі журналісти та представники громадських організацій йшли до Адміністрації Президента (АП) передати факти порушення Закону «Про доступ до публічної інформації» з вимогою забезпечити його виконання.

Як повідомляє видання, близько 12-ої години журналісти підійшли до Банкової з боку вулиці Лютеранської. У руках журналісти мали плакати, в яких висловлювали незгоду з невиконанням Закону "Про доступ до публічної інформації".

Однак при спробі зайти на площу перед АП, міліція закрила ворота та вишикувала живий щит.

Міліціонери відмовились пояснити дії, хоча журналісти мали дозвіл Київської міської державної адміністрації на проведення акції – про мирну пішу ходу та мирний збір громадян біля Адміністрації Президента.   

Після цього кілька журналістів спробували пройти на Банкову, але міліція їх не пропустила. Виникла штовханина, внаслідок якої міліція відтіснила журналістів від воріт Адміністрації.

Згодом до журналістів вийшов керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АП Денис Іванеско, який спитав, чи є заявка на акцію.

Журналісти подзвонили також главі департаменту ДГЗ МВС Володимиру Поліщуку, але він також не вплинув на ситуацію.

Підполковник міліції Микола Шелест заявив, що журналістам обмежено доступ на Банкову "згідно з законом про міліцію", який дозволяє обмежувати рух громадян під час проведення акцій.

Після півгодинної суперечки міліція відкрила ворота і журналісти змогли пройти на Банкову. 
Нагадаємо, сьогодні річниця функціонування Закону «Про доступ до публічної інформації». З цього приводу відбулася прес-конференція, яку проводили відомі журналісти та представники громадських організацій. На прес-конференції було повідомлено про стан виконання Закону органами центральної влади та місцевого самоврядування, основні проблеми й позитивні наслідкі втілення Закону. Також журналісти оприлюднили 10 суспільно важливих тем, які влада відмовляється зробити публічними, порушуючи Закон.
О 12:00 по завершенню прес-конференції відомі журналісти та представники громадських організацій планували провести протесну ходу до Адміністрації Президента та передати факти порушення Закону «Про доступ до публічної інформації» з вимогою забезпечити його виконання.
Liked the article?
Help us be even more cool!