ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція намагається звести побиття Шапошникова до побутової версії

27.03.2012, 03:38
Деснянське райуправління міліції у м. Києві порушило кримінальну справу за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (пограбування) у зв’язку з побиттям керівника “Дорожнього контролю” (ДК) Ростислава Шапошникова. Про це 5-й канал повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Ігор Михалко.

“Про причини якісь конкретні наразі говорити передчасно, тому що ведеться слідство, встановлюються ці особи. Порушено кримінальну справу ч.2 ст. 186 ККУ. Це пограбування, тому що забрали деякі його особисті речі. Але у ході слідства стаття може бути перекваліфікована”, - зазначив Михалко.

Проте "Дорожній контроль" зазначає, що характер нападу на Шапошникова говорить про те, що метою злочину було не пограбування. Керівника ДК очікували біля будинку і як тільки Ростислав підійшов до свого автомобіля, його силою заштовхали в чорний джип і вивезли за місто.

В дорозі керівника ДК жорстоко побили, після чого одягнули кульок на голову і почали душити. Вже за містом, в лісовій місцевості, Ростислава виштовхали з машини, ще раз побили ногами і кинули на дорозі. Так його і знайшли велосипедисти, які випадково проїздили в цьому місці, зазначають в організації.

“Ми не виключаємо, що цей напад пов'язаний з професійною діяльністю. Адже те, як був скоєний напад, багато про що свідчить. Просто так людей в машину не кидають і в ліс не вивозять”, - зазначив керівник прес-служби ДК Егор Воробйов:.

Частина 2 статті 186 ККУ – „Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років”.
 
Фото - "Дорожній контроль"
Liked the article?
Help us be even more cool!