ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївського журналіста пограбували в Ріо на $12 тис.

30.08.2016, 09:34

Під час Олімпіади у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) фотокореспондента газети “Николаевские новости” Анатолія Білоножка двічі обікрали, повідомляє Сегодня.

Журналіст залишився без паспорта, грошей, документів та фототехніки.

“...Я був двічі обкрадений. Перший раз – після підготовки фоторепортажу про фінальний матч з футболу Бразилія – Німеччина. Вночі в олімпійському медіацентрі, який посилено охороняється, був зламаний наданий мені сейф для зберігання речей фотожурналістів. Був вкрадений мій професійний об'єктив EF 16-35 і новітній фотоапарат Саnon 1DX Mark II, який компанія Саnon дала мені в оренду на час матчу”, розповів він.

Вдруге у нього вкрали фотосумку 24 серпня в міжнародному аеропорту Галеан, який має офіційний статус “Олімпійського”.

“І там у мене з візка для багажу вкрали фотосумку! Це сталося в п'яти метрах від стійки для реєстрації авіапасажирів, поруч знаходилося осіб п'ять поліцейських і двоє озброєних автоматників. У ній була вся моя техніка, починаючи від двох фотоапаратів, ноутбука Mac, фотооб'єктивів, усіх зроблених в Ріо фотоматеріалів”, сказав він.

Загалом, за словами Білоножка, майна вкрадено на суму понад 12 тисяч доларів.

“У мене не залишилося жодного спортивного фотознімку з Олімпіади, вкрадені цифрові фотографії, які я робив у підніжжя Христа Спасителя для підготовки репортажу в честь Дня Незалежності України. Я залишився без паспорта, грошей, документів. Від Ріо-де-Жанейро у мене на руках тільки два офіційно зареєстрованих документи з поліції Бразилії про ці грабежі”, розповів журналіст.

Журналіст вже повернувся до Миколаєва, але, як зазначає, через ці інциденти перебуває в пригніченому моральному і психологічному стані. “Мені терміново потрібна медична підтримка, а газеті “Николаевские новости” фотоапаратура, оскільки ускладнені поточні випуски газети”, сказав Анатолій Білоножко.

Фото - Фейсбук Анатолія Білоножко

Liked the article?
Help us be even more cool!