ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївське БТІ відмовило журналісту в інформації про зарплатню та премії керівництва

31.01.2017, 10:43

Директор комунального підприємства Миколаївської міської ради “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації” відмовилось надавати кореспонденту інтернет-видання “Преступности.НЕТ” Андрію Лохматову інформацію про заробітну плату та премії керівництва підприємства, посилаючись на те, що це – конфіденційна інформація. Про це повідомляє представник ІМІ в Миколаївській області.

Журналіст запитував у підприємства ініціали всіх заступників директора КП “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації” та головного бухгалтера, кількість співробітників КП, розмір заробітної плати, фактично нарахованої з усіма надбавками та нарахуваннями директору КП, всім його заступникам та головному бухгалтеру за останні півроку, розмір їхніх премій та розмір середньої місячної заробітної плати інспектора КП “ММБТІ”.

Всю цю інформацію директор КП “ММБТІ” Володимир Рижик відмовився надавати, пославшись на статтю 21 закону “Про інформацію” та статтю 14 Закону України “Про захист персональних даних”.

За словами Рижика, інформація, яку запитує кореспондент, стосується майнових правовідносин та персональних даних працівників підприємства.

“Дані про відносини немайнового і майнового характеру є конфіденційною інформацією”, - зазначив керівник комунального підприємства у відповіді.

Окрім цього, у відповіді йдеться про те, що КП “ММБТІ” взагалі не є розпорядником інформації, яку запитав журналіст.

“Андрію Петровичу, працівники нашого підприємства глибоко шанують вас як талановитого журналіста та принципову людину з ярко вираженою громадською позицією. Раніше ви ніколи не звертали увагу до діяльності нашого підприємства, тому нас дуже здивувало, що знайомство з нашим підприємством ви розпочинаєте з сугубо вузького інтересу до заробітної плати наших працівників”, - написав у відповіді директор підприємства, який в кінці запросив журналіста на особисту зустріч “для отримання всебічної та об’єктивної інформації”.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко зазначив, що запитувана інформація має надаватися. “Відповідно до п. 2.4. постанови пленуму Вищого адмінсуду України від 29.09.16 р. №10 така інформація має надаватися за запитом, оскільки всі кошти КП є комунальною власністю й інформація про їхнє використання не може обмежуватися, зокрема відноситися до конфіденційної інформації, персональних даних - ч.5 ст. 6 ЗУ “Про доступ до інформації”. А саме КП в даній ситуації є розпорядником публічної інформації за п. 4 ч. 2 ст. 13 того ж Закону, оскільки інформація належить до суспільно необхідної”, - зазначив юрист.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!