ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська журналістка за 2,5 роки домоглася передачі справи за 171 статтею в суд

14.02.2017, 11:27

Кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності журналістці миколаївського інтернет-видання “Корабелов.інфо” Наталії Бєловій через 2,5 роки від дня його відкриття слідчі поліції передали до суду. Про це Бєлова повідомила представнику ІМІ у Миколаївській області.

Нагадаємо, 25 травня 2014 року у Миколаєві в ніч підрахунку голосів виборців на виборах Президента України член виборчої комісії в школі №48 в Корабельному районі, вчитель фізики Євген Базулько кілька разів вдарив журналістку Наталю Бєлову по камері, всю ніч заважав їй проводити фото і відеофіксацію процесу підрахунку голосів, після чого до нього приєднався голова комісії Сергій Нечай, який всіляко намагався видворити журналістку з території ділянки.

Тільки через 2,5 роки досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за даним фактом, досягло логічного завершення: справа передана до суду. При цьому, як вказує журналістка, до цього моменту їй доводилось постійно доводити слідчим, що за вказані дії члени виборчкому повинні нести відповідальність.

“Провадження три рази закривалося різними слідчими, після чого я писала скарги до прокуратури, і справу поновлювали”, - зазначила Наталія Бєлова.

Апеляційний суд Миколаївської області, розглянувши справу про підсудність даного кримінального провадження, прийняв рішення, що воно має розглядатись Корабельним районним судом міста Миколаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!