ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжвідомча робоча група направила у ВР рекомендації щодо змін до Закону «Про захист суспільної моралі»

17.04.2012, 05:13
Учасники Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів направили голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрію Стецю листа зі спільними рекомендаціями щодо внесення змін до проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі».

Про це повідомила прес-секретар президента, керівник Міжвідомчої робочої групи при Президентові України, створеній у рамках програми «Відкрита розмова», Дарія Чепак, повідомляється на сайті глави держави.

За її словами, учасники «Відкритої розмови» дійшли висновку, що чинний Закон «Про захист суспільної моралі» не може ефективно запобігати негативним явищам в інформаційній сфері. Водночас, запропонований законопроект щодо внесення змін до закону не зможе суттєво змінити ситуацію. До того ж, він містить у собі ризики обмеження свободи слова, зазначила Чепак.

У своїх рекомендаціях учасники Міжвідомчої робочої групи наголосили на необхідності розпочати розробку проекту закону щодо захисту неповнолітніх від шкідливого контенту в цифрову епоху. Такий закон має захищати конкретних суб’єктів, які самостійно не спроможні організувати власний захист, а не абстрактний об’єкт, яким є суспільна мораль, йдеться у повідомленні.

Більшість рекомендацій були розроблені юристами громадської організації «Інститут масової інформації», після чого учасники «Відкритої розмови» затвердили їх на засіданнях Міжвідомчої робочої групи, зазначила Чепак.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!