ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародна федерація журналістів засудила законопроект про криміналізацію наклепу

19.09.2012, 23:11
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та її регіональний підрозділ Європейська федерація журналістів засудила у якості ще одніє атаки на свободу слова законопроект про криміналізацію наклепу. Про це повідомила прес-служба Незалежної медіа-профспілки.
 

«Цей закон буде  ще одним  цвяхом у труну свободи слова України. Ми закликаємо українських парламентарів ще раз подумати і відмовитися від регрессивного кроку у минуле», - зазначив президент Міжнародної федерації журналістів Джим Бомбела.      

Партнер  МФЖ, Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) застерігає, що закон призведе до подальшої самоцензури, перешкоджатиме вільному поширенню інформації і призведе до зниження рівня демократії в країні.            

Без незалежного суду, правлячі еліти будуть використовувати закон, аби  залякати і посадити до в'язниці справжніх журналістів-розслідувачів можновладної корупції, вважають журналістські організації.            

«Цей закон спрямований на та, щоб змусити замовкнути критиків і припинити  корупційні розслідування. Ми повністю підтримуємо членів нашої організації, які проводять кампанію з протидії цій загрозі своїй професії і демократії», - сказав президент Європейської федерації журналістів Арне Кьоніг.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада 244 голосами у першому читанні ухвалила законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Наклеп пропонується карати штрафом в розмірі від 500 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (від 8,5 тис. грн до 85 тис. грн), виправними роботами або арештом від 3 до 8 місяців.

Liked the article?
Help us be even more cool!