ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft заявила, що хакери, пов'язані з розвідкою РФ, отримали доступ до внутрішніх систем

Компанія Microsoft заявила, що російське хакерське угруповання Midnight Blizzard, фінансоване Кремлем, отримало доступ до деяких її сховищ вихідного коду та внутрішніх систем після хакерської атаки в січні.

Про це пише Укрінформ із посиланням на Reuters.

У Microsoft наголосили, що в лютому хакери збільшили обсяг деяких аспектів атаки вдесятеро порівняно із січнем 2024 року.

У компанії додали, що Midnight Blizzard прагне використати знайдені нею конфіденційні дані різних типів.

За даними ЗМІ, Midnight Blizzard, також відома як APT29, Nobelium або Cozy Bear, пов'язана з російським шпигунським відомством СВР. Група найбільш відома своїми втручаннями в роботу Національного комітету Демократичної партії США під час виборів 2016 року.

У серпні 2023 року дослідники компанії Microsoft повідомили, що група хакерів, пов'язаних з російськими спецслужбами, атакувала десятки організацій у всьому світі в межах кампанії з крадіжки облікових даних із чатів Microsoft Teams, видаючи себе за співробітників служби технічної підтримки. Йшлося про хакерську групу, відому в галузі як Midnight Blizzard або APT29, вона базується в Росії, і уряди Великобританії та США пов'язують її зі службою зовнішньої розвідки РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!