ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft повідомила про атаку російських хакерів на антидопінгові установи

30.10.2019, 11:06
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Компанія Microsoft виявила масштабні кібернапади від групи під назвою Strontium, також відомої як Fancy Bear / APT28, спрямовані на антидопінгові установи, які зараз готуються висунути нові звинувачення проти Росії. Про це йдеться в повідомленні компанії, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на AFP.

Хакерські групи, названі в повідомленні, відомі своїми зв'язками з Москвою.

За словами віцепрезидента Microsoft Тома Берта, напади почалися 16 вересня і були проведені щонайменше проти 16 міжнародних антидопінгових установ на трьох континентах. “Деякі з цих нападів були успішними, але більшість – ні”, – сказав Берт.

Голова антидопінгової установи США Тревіс Тайгарт розповів про хакерський напад на неї: “Проникнення до системи не було. Ми виявили і зупинили напад. Ми зв'язалися щодо цього з нашими партнерами, включно з Microsoft”.

Світова антидопінгова установа WADA також заявила, що “немає свідчень порушень систем WADA”.

WADA повідомляла, що до кінця цього року сподівається ухвалити рішення щодо звинувачень проти московської лабораторії в маніпулюванні даними антидопінгових проб. Скандал зі звинуваченнями вибухнув перед Олімпійськими іграми 2016 року.

Минулого тижня голова російської антидопінгової установи Юрій Ганус заявив, що він очікує недопущення Росії до цьогорічних Олімпійських ігор в Токіо за звинуваченнями в тому, що російські посадовці маніпулювали даними, наданими WADA.

Liked the article?
Help us be even more cool!