ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta пообіцяла не блокувати контент про полк "Азов" – Мінцифри

20.01.2023, 09:45

Американська компанія Meta, яка володіє соцмережами Instagram та Facebook, пообіцяла не блокувати контент про полк “Азов”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Такої домовленості було досягнуто з президентом з глобальної політики компанії Ніком Клеггом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт під час зустрічі в Давосі.

За словами міністра, Meta вилучить з політики блокування полк “Азов”. Захисникам та захисницям буде дозволено мати облікові записи на платформі Meta, а контент, опублікований іншими щодо “Азову”, більше не видалятиметься. За умови, якщо він не порушує політику Meta.

“Розблокували сотні акаунтів українських військових, блогерів та активістів. Але найгострішою темою все одно залишалося блокування фото та відео про полк “Азов”. Дякую Meta за зважене та важливе рішення змінити політику модерування щодо України. Завдяки цьому мільйони людей у світі знатимуть про подвиг захисників і захисниць Маріуполя, а російська пропаганда втратить аргумент для звинувачення українських героїв”, – зазначив Федоров.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня 2022 року Міністерство цифрової трансформації України звернулося з листом до компанії Metа через блокування українського контенту в соцмережах. 

9 серпня 2022 року Instagram видалив сторінку Асоціації сімей захисників “Азовсталі” і низку інших акаунтів, які пов'язані з полком “Азов”. Після звернення Мінцифри акаунт відновили.

У вересні 2022 року Facebook та Instagram заблокували сторінки патронатної служби полку “Азову”. Патронатна служба закликала користувачів підписатися на свій офіційний Telegram-канал “Янголи Азову” та поширювати інформацію в соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!