ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta анонсувала звільнення понад 11 тисяч співробітників

09.11.2022, 16:32
Фото – GETTY IMAGES
Фото – GETTY IMAGES

Компанія Meta Platforms заявила, що звільнить 13% свого штату, або більш ніж 11 тисяч співробітників, у межах одного з найбільших звільнень цього року: компанія зіткнулася зі дедалі більшими витратами й слабким рекламним ринком.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на Reuters.

Масові звільнення, перші за 18-річну історію Meta, йдуть за тисячами скорочень робочих місць в інших великих технологічних компаніях, включно з Twitter, що віднедавна належить Ілону Маску, і Microsoft.

"Бум, викликаний пандемією, який стимулював технологічні компанії та їхню оцінку, перетворився на крах цього року в умовах високої інфляції та швидкого зростання процентних ставок", – пояснює Reuters.

"Онлайн-торгівля повернулася до попередніх тенденцій, але макроекономічний спад, посилення конкуренції та втрата рекламного сигналу призвели до того, що наш дохід виявився набагато нижчим, ніж я очікував", – сказав головний виконавчий директор Марк Цукерберг у зверненні до співробітників.

"Я помилився, і я беру на себе відповідальність за це", – додав він.

Компанія також планує скоротити дискреційні витрати й продовжити заморожування найму до першого кварталу наступного року. Але вона не розкрила очікуваної економії витрат від цих кроків.

Як повідомляв ІМІ, американська корпорація Meta виділяє $1,5 мільйона для українських підприємців на рекламні кампанії у Facebook або Instagram.

Liked the article?
Help us be even more cool!