ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мешканку Вугледара ув'язнили за антиукраїнські репости на п'ять років

02.02.2023, 15:43
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua

Жидачівський райсуд Львівської області визнав уродженку Донецької області винною у виправдуванні збройної агресії РФ і розпалюванні національної ворожнечі.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 30 січня.

Із кінця лютого і до середини червня минулого року в соцмережі “Однокласники” жінка регулярно поширювала антиукраїнські публікації, в яких схвалювалися агресивні воєнні дії Росії.

Наприклад, одного разу обвинувачена репостила відеозапис виступу президента РФ Володимира Путіна, який говорив, що США бомбардували Югославію, вторглися в Ірак та Сирію і тепер хочуть робити подібне в Україні – “у порога нашого дома”.

Також обвинувачена поширювала дописи з ознаками розпалювання національної ворожнечі та ненависті (“Запомните, иуды Украинцы, Вам никогда Донбасс не покорить! Израненный, уставший, весь в руинах, Донбасс свободным жил и будет жить!”; “Укропы, вы восемь лет утверждали, что с вами воюет Путин. Сегодня вы поняли, как вы заблуждались”; “Хохлы, берегите Путина! Если президентом будет Кадыров, то вы у него, лезгинку под Российский гимн отплясывать будете!”; “хохлы, ну где у вас тут гиляка”).

На судовому засіданні жінка провину визнала. Пояснила, що її квартиру розбомбили й вона втратила все майно, роботу. Особисте життя в неї тут не склалося, тому збиралася повертатися до батьків на окуповану територію. Боялася, що не пройде фільтрацію, тому і постила таке в соцмережі,  щоб у разі перевірки телефона це було видно. Пости вона лише “лайкала” і постила. Сама їх не створювала. Обвинувачена запевнила, що вона проти війни й насильства. Вірила в мир і мінські домовленості. Дії РФ вважає неправильними. Усвідомлює, що скоїла злочини. Більше такого ніколи не робитиме.

Суд встановив декілька пом'якшувальних обставин: визнання провини й незадовільний стан здоров’я обвинуваченої. Але, на переконання суду, стан здоров’я не пов’язаний з цілями та мотивами злочинів і поведінкою обвинуваченої під час їхнього скоєння. Ця обставина істотно не знижує ступінь тяжкості вчиненого. Тому суд не погодився призначити м’якше покарання.

Також суд вирішив, що умовне покарання не буде справедливим і достатнім для виправлення обвинуваченої і запобігання новим злочинам.

Громадянку засудили до п'яти років ув’язнення. До набрання вироком законної сили вона залишається під домашнім арештом. Два її мобільні телефони конфіскують у власність держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!