ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мерія Кременчука знову порушує закон про доступ до публічної інформації

29.07.2016, 16:36

Чиновники міськвиконкому Кременчука приймають рішення, утаємничуючи їх від громадськості. Попри обіцянки мера припинити практику прийняття додаткових рішень, які не були оприлюднені за 20 днів, такі рішення й сьогодні приймалися на засіданні міського виконавчого комітету, - повідомляє кременчуцький сайт "Репортер".

Сьогодні, 29 липня, під час затвердження порядку денного засідання виконавчого комітету Кременчуцької міської ради чиновники вкотре порушили закон України. 

Всупереч вимогам закону "Про доступ до публічної інформації", що передбачає оприлюднювати проекти рішень за 20 днів до їх розгляду, керівники кількох підрозділів запропонували три проекти  рішень як додаткові питання. Причому два з трьох проектів могли бути підготовлені заздалегідь. 

Міський голова Віталій Малецький хоч і зробив зауваження своїм підлеглим, однак, погодився з тим, аби проекти рішень включити до порядку денного. Жоден інший чиновник, що входить до складу міськвиконкому, не висловився проти того, аби розглядати документи, прийняття яких явно порушувало закон. 

Зокрема, додатковими були включені питання, що стосувалися складу тендерного комітету міськвиконкому та положення про нього (його представив Микола Здойма, керівник управління економіки), а також проект, який надав права комунальному ЖЕПу "Автозаводський" на розпорядження комунальним майном. Проект підготував Іван Москалик, начальник УЖКГ. 

Третій проект рішення був підготовлений Службою у справах дітей Автозаводського району й стосувався вирішення долі неповнолітніх осіб. Як бачимо, лише третій проект рішення можна віднести до розряду тих, які заздалегідь підготувати було неможливо. Тим більше, що цей документ, на відміну від двох попередніх, не містить суспільно важливої для громади Кременчука інформації, а стосується приватного життя неповнолітніх. 

Як відомо, раніше міський голова Кременчука Віталій Малецький неодноразово заявляв про намір дотримуватися виконання законів України щодо прозорості в роботі мерії.

У травні кременчужани активно підтримали петицію журналістів до мера з вимогою не порушувати законодавство про доступ до публічної інформації.

"Репортер".

Liked the article?
Help us be even more cool!