ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мережа анонімних телеграм-каналів поширює фейки про відімкнення світла та енергетичну тривогу – фактчекери

19.10.2022, 11:10
Фото – np.pl.ua
Фото – np.pl.ua

Мережа анонімних телеграм-каналів поширює вже кілька днів фейкові повідомлення про енергетичну тривогу та графіки відімкнення світла в містах. Про це повідомляє проєкт НотаЄнота.

Як зазначають фактчекери, це брудний прийом розкручування інших телеграм-каналів з цієї мережі, які використовують атаки по енергооб’єктах, а також заяви представників влади про проблеми енергоструктури після атак. 

“Людина бачить повідомлення про відключення світла – вірить, бо ж “не будуть писати брехню про таке”. Шукає своє місто – переходить за лінком, а там інший тг-канал із цієї ж мережі. Щоб подивитися інформацію, треба підписатися. Проте жодної інформації про відключення ви там не знайдете. Це просто накрутка підписників, бо люди, які довіряють таким вкидам, не завжди знають, як відписатися від телеграм-каналів”, – зазначає НотаЄнота.

Фото – НотаЄнота

Фактчекери закликають не переходити за такими посиланнями, користуватись інформацією з офіційних джерел (Укренерго, органи влади) та Білим списком медіа.

Нагадаємо, 18 жовтня Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 10 жовтня внаслідок ударів, які завдали російські військові по території України зруйновано 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відімкнення світла.

Liked the article?
Help us be even more cool!