ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Мер" Слов'янська батькові журналіста Лелявського: "У нього львівська прописка - навіщо він сюди їхав?"

06.05.2014, 17:19

Самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов вважає, що позаштатний кореспондент телеканалу ZIK Юрій Лелявський, що знаходиться в полоні, не повинен був їхати на Донбас через львівську прописку. Про це розповів батько журналіста Микола Лелявський, який сьогодні розмовляв з Пономарьовим по телефону, інформує ZIK.

Як розповів Микола Лелявський, він сам зв’язався з Пономарьовим телефоном.

«Той мені сказав: «Ми їх не б’ємо, ми їх не катуємо. … Це у нас війна, у нього львівська прописка – навіщо він сюди їхав. У мене семеро вбитих, семеро вдов, мене це більше хвилює. Затриманий – значить так треба» і так далі. У такому плані була розмова», – зазначив Микола Лелявський.

Також він розповів, що 26 квітня звернувся до Управління СБУ Львівщини щодо викрадення його сина, а 28 квітня надійшла відповідь, що це звернення скероване в обласне управління міліції.

«З огляду на те, що вирішення порушених у ньому питань не відноситься до компетенції СБУ, визначеної статтями 2, 25 ЗУ «Про Службу безпеки України», відповідно до ч. 3 ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян», звернення скеровано у ГУ МВСУ у Львівській області. Водночас запевняємо, що у разі необхідності управління надаватиме необхідну допомогу ГУ МВСУ у Львівській області, передбачених ЗУ «Про Службу безпеки України», – йдеться у відповіді СБУ.

Нагадаємо, 25 квітня невідомі захопили львівського журналіста, позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського. За свідченнями очевидців, його захопили під час зйомки і силою відвели до міськвиконкому, знайшовши при ньому паспорт з львівською пропискою.

Медіахолдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області Костянтина Пожидаєва, у якому підтверджує, що журналіст Юрій Лелявський, якого напередодні сепаратисти викрали у Слов’янську, виконував редакційне завдання про висвітлення ситуації у регіоні.

Прокуратура проводить розслідування за фактом викрадення журналіста ZIK. Дані за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Юрій Лелявський висвітлював події з «гарячих» точок України під час подій на Майдані у Києві та з Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!