ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу ІМІ в захисті прав журналістів

Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу Інституту масової інформації і робить внесок у 5000 доларів США, щоб підтримати поточну роботу ІМІ у сфері безпеки і захисту прав журналістів.

Про це йдеться на сайті Премії Курта Шорка, ІМІ отримав також вітального листа від премії.

Представники премії зазначили, що цього року більшість заявок на нагороди була з України. “Усвідомлюючи труднощі, з якими стикаються журналісти під час репортажів з регіону, Меморіальний фонд Курта Шорка радий зробити внесок у розмірі 5000 доларів США для київського Інституту масової інформації, щоб підтримати його поточну роботу з моніторингу нападів на журналістів, підтримки безпеки журналістів та для проведення професійних тренінгів для журналістів, що працюють на передовій”, – йдеться в повідомленні.

Асамі Тераджіма здобула премію “Місцевий репортер” 2023 року. Тераджіма – журналістка провідної англомовної онлайн-газети України Kyiv Independent. Репортажі зі східного Донбасу в Україні Тераджіми проливають світло на жорстокі реалії війни очима українських солдатів. Журі описало роботу Тераджіми як “переконливе [і] дуже корисне доповнення до висвітлення найбільшої історії покоління”.

У номінації “Фіксер новин” у 2023 році переміг сирійський курдський журналіст Хішам Арафат. Із 2011 року він активно висвітлює конфлікти в Сирії та Іраку, співпрацюючи як з місцевими, так і з міжнародними інформаційними агентствами та ЗМІ. Використовуючи свою широку мережу зв’язків і розуміння місцевого контексту, він зміг забезпечити доступ до колишніх бойовиків “Ісламської держави”, що утримувалися в переповненій в’язниці, яку охороняли курди. 

Леа Полверіні, французька журналістка-фрилансерка і редакторка, яка висвітлює міжнародні новини та порушення прав людини, отримала премію в номінації “Фрилансер”. Полверіні отримує нагороду за свою серію матеріалів про мусульманські меншини, які зазнають переслідувань у регіоні Сіньцзян у Китаї. Журі зазначило, що її робота “розкрила обличчя жертв і показала сторону країни, яку дуже багато людей або організацій готові ігнорувати”.

Премія імені Курта Шорка 22-й рік поспіль відзначає хоробрих журналістів за висвітлення конфліктів, корупції й несправедливості та має ім’я американського журналіста-фрилансера, вбитого в Сьєрра-Леоне 2000 року під час виконання редакційного завдання Reuters. 

Кожен із трьох переможців отримає грошову винагороду в розмірі 5000 доларів США та підвищення уваги до своєї роботи через згадки в мультимедійній кампанії на каналах соціальних мереж Thomson Reuters Foundation (X, раніше Twitter, Facebook і LinkedIn). Полверіні та Терадзіма також виступатимуть на панельній сесії, модератором якої буде міжнародний кореспондент Ялда Хакім, на щорічній конференції фонду, яка відбуватиметься в Лондоні 19 та 20 жовтня.

Українці також увійшли до фіналу премії в таких категоріях:

Номінація “Фіксер новин” – Олександр (Сашко) Чубко, Алла Дідур, Марта Родіонова; Анна Власенко.

Номінація “Фрилансер новин” –  Анастасія Магазова.

Про Меморіальний фонд Курта Шорка

Названий на честь американського журналіста-фрилансера, Меморіальний фонд Курта Шорка існує, щоб інформувати світ про відважних журналістів, які важко працюють – часто з великим особистим ризиком, – щоб висвітлювати конфлікти, корупцію та несправедливість. Щорічна нагорода імені Курта Шорка у сфері міжнародної журналістики унікально вшановує роботу журналістів-фрилансерів, місцевих репортерів і фіксерів новин, які часто отримують мало визнання.

Про Thomson Reuters Foundation

Thomson Reuters Foundation є корпоративною основою Thomson Reuters, глобальної компанії новин та інформаційних послуг. Бувши незалежною благодійною організацією, зареєстрованою у Великій Британії та США, вона працює над просуванням свободи ЗМІ, сприянням більш інклюзивній економіці та просуванням прав людини. Через новини, розвиток медіа, безкоштовну юридичну допомогу та ініціативи зі скликання Thomson Reuters Foundation використовує об’єднану силу журналістики та закону для підвищення глобальної обізнаності про критичні проблеми, з якими стикається людство, надихає колективне лідерство та допомагає формувати світ, що процвітає і де ніхто не залишиться осторонь.

Liked the article?
Help us be even more cool!