ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мельниченко вважає, що Кучмі допоможуть уникнути кримінальної відповідальності

04.08.2011, 00:56

 

Колишньому Президенту України Леоніду Кучмі допомагатимуть уникнути кримінальної відповідальності. Таку думку висловив колишній співробітник Державної служби охорони Микола Мельниченко, відповідаючи на запитання, чи може уникнути кримінальної відповідальності екс-Президент України Леонід Кучма, поки увага суспільства прикута до судового процесу над лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

«Цей механізм запущений з кінця травня цього року для того, щоб Кучма та інші фігуранти плівок уникнули кримінальної відповідальності за скоєні злочини», - сказав Мельниченко.

За його словами, уникнути кримінальної відповідальності Кучмі допомагатимуть його спільники, політичні діти і люди, які скоювали злочин разом з ним, повідомляють «УНН».

Нагадаємо, у даний момент Генпрокуратура розслідує кримінальну справу проти Кучми за звинуваченням у причетності до смерті журналіста Георгія Гонгадзе. Плівки Мельниченка визнані доказом у цій справі.

Зазначимо також, що на початку червня Кучма звернувся до ГПУ з проханням відновити справу проти екс-співробітника президентської охорони, а через тиждень Генпрокуратура порадила йому звернутися з відповідною скаргою до суду.

На судовому засіданні 22 червня представник ГПУ виступив проти відновлення справи проти Мельниченка, пояснивши це тим, що той записував розмови Кучми з крайньої необхідності.

Екс-майор Державної охорони України Мельниченко оскаржив в Апеляційному суді рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови екс-генпрокурора України Святослава Піскуна про закриття кримінальної справи проти нього.

«ForUm»

 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!