ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мельниченко повернеться в Україну - адвокат

12.12.2011, 02:42
Колишній співробітник Держохорони України Микола Мельниченко має намір повернутися в Україну за будь-яких обставин, хоча усвідомлює, що йому загрожує арешт. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив його адвокат Микола Неділько, відповідаючи на питання щодо можливості повернення М.Мельниченка.

"Якщо він повернеться в Україну, його заарештують. Він усвідомлює це і, тим не менш, має намір повернутися і зробить це за будь-яких обставин. Зараз ми вирішуємо питання, в тому числі через Генпрокуратуру і суди, щоб на момент повернення підстави, що давали право його заарештовувати, були відсутні", - сказав адвокат.

За його словами, завтра розглядатиметься скарга на постанову про порушення кримінальної справи щодо М.Мельниченка.

"Можливо, хоча я маю великий сумнів, цю скаргу задовольнять і скасують постанову про порушення щодо нього кримінальної справи і, як наслідок, будуть скасовані усі запобіжні заходи", - сказав М.Неділько.

Як повідомляв раніше М.Мельниченко в ексклюзивному коментарі УНН говорив, що 8 грудня о 14.00 мав вилетіти в Україну з Ізраїлю, але під час перевірки документів перед посадкою представники ізраїльських спецслужб повідомили, що він не може вилетіти в Україну.

За його словами, він має інформацію про те, що ізраїльська сторона вчинила так з міркувань безпеки, адже в Україні існує загроза його життю.

Нагадаємо, М.Мельниченко нині перебуває в Ізраїлі. Записи, зроблені ним у кабінеті Президента України (1994 – 2005 рр.) Леоніда Кучми, є основними доказами у справі проти Л.Кучми, яку Генпрокуратура порушила на початку 2011 року.

Водночас ГПУ поновила справу проти М.Мельниченка, порушену 2001 року "за розголошення державної таємниці". Цю справу було передано в СБУ. М.Мельниченко, ховаючись від переслідування, виїхав до Ізраїлю. Шевченківський районний суд Києва видав ордер на його арешт.

7 грудня Печерський районний суд Києва розпочав розгляд скарги адвокатів Кучми на порушення щодо нього кримінальної справи. Продовження розгляду скарги призначено на 9 грудня.

Л.Кучму звинувачують у перевищенні службових повноважень, внаслідок чого був убитий журналіст Георгій Гонгадзе.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!