ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мельниченко: Кучма хотів викупити плівки за 2 мільйони доларів

04.02.2013, 01:59
Колишній майор Держохорони Микола Мельниченко стверджує, що екс-президент Леонід Кучма намагався викупити у нього оригінал запису із згадкою про журналіста Георгія Гонгадзе за два мільйони доларів. Про це пише "Українська правда".
 
"Якщо Кучма вважає, що у нього немає нічого спільного з убивством журналіста Георгія Гонгадзе, навіщо він запропонував мені два мільйони доларів США за оригінальну плівку? Щоб уникнути кримінальної відповідальності за злочин",  цитує Мельниченка польська газета Rzeczpospolita, повідомляє ZN.UA.
 
За словами екс-майора, його присутність в Україні "Кучму завжди нервувала". Зокрема, заявив він, до нього підходила людина "від Пінчука" і пропонувала 10 мільйонів доларів, щоб він "просто поїхав  тому що Леонід Данилович дуже сильно нервує".
 
Як повідомлялося, 29 січня Печерський районний суд Києва визнав винним у вбивстві Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі. Пукач зізнався, що власноруч задушив журналіста.
 
А після винесення вироку він фактично визнав причетність до злочину вищих осіб держави, порадивши запитати про мотиви вбивства у Леоніда Кучми і екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина. 
 
Сам Кучма спростовує свою причетність до загибелі журналіста. У березні 2011 року проти Кучми було порушено кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства Гонгадзе. Однак у грудні того ж року Печерський районний суд Києва визнав порушення справи незаконним. Записи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.
Liked the article?
Help us be even more cool!