ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медичний журнал відкликає статтю, через яку зупинили випробування гідроксихлорохіну

05.06.2020, 11:46
Фото – George Frey / Reuters
Фото – George Frey / Reuters

Медичний журнал Lancet заявив про відкликання статті, через яку зупинили глобальне випробування гідроксихлорохіну для лікування COVID-19 через побоювання збільшити рівень смертності. Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

У Lancet заявили, що зробили це після прохання автора, професора Мандіпа Мехри з лікарні в Бостоні. Він стверджує, що тепер не може гарантувати точність даних.

Редактор Lancet Річард Гортон каже, що шокований такою заявою науковця.

“Це приголомшливий приклад незаконних дій у сфері дослідження під час глобальної надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я”, – сказав він. 

Зазначається, що незалежній аудиторській компанії запропонували перевірити базу даних, яку надала для дослідження американська компанія Surgisphere, щоб переконатися, що вона містить дані про понад 96 тисяч пацієнтів з коронавірусом у 671 лікарні в усьому світі. Аудит має перевірити, чи отримали базу правильно і чи є вона перевіреною.

Раніше у своєму розслідуванні The Guardian заявив, що американська компанія Surgisphere надавала базу даних щодо досліджень лікування COVID-19 для Всесвітньої організації охорони здоров’я, урядів країн світу й авторитетних медичних видань. Але є підстави вважати, що ці дані є хибними, а на їхній основі серед іншого ухвалювалися рішення щодо лікування коронавірусної хвороби.

В авторитетних медичних виданнях Lancet і New England Journal of Medicine публікувалися дослідження про COVID-19 саме на основі даних цієї маловідомої американської компанії.

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили про відновлення випробування гідроксихлорохіну для лікування COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!