ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук заявив, що переговори про звільнення Сенцова призупинені

27.08.2018, 11:25
Фото - Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Наближений до Кремля український політик Віктор Медведчук заявляє, що наразі переговори про звільнення українського режисера Олега Сенцова призупинені. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу “112.Україна”, генпродюсером якого нещодавно став менеджер із команди Медведчука, повідомляє Радіо Свобода.

“Можу сказати, що я не знаю, хто веде сьогодні переговори по Сенцову, мною вони велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні, – я бачу, що ці переговори не ведуться. Що пішло не так? Ось про це поки що краще не говорити. Було прохання президента України такі переговори проводити, і я їх проводив. У минулому році і в цьому. Зараз зроблена зупинка. Чому? Тому що почалися розбірки між уповноваженими з прав людини – Денісовою і Москальковою. Я не вважаю правильним те, як веде себе пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні…” – сказав Медведчук.

Він додав, що “будь-який тиск на Росію і керівництво Росії є контрпродуктивним”.

На запитання, чи повернеться Сенцов додому, Медведчук відповів: “Звичайно, приїде”.

Віктор Медведчук – лідер організації “Український вибір”, кум президента Росії Володимира Путіна, є представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання на Донбасі.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня виповнилося 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Активісти в Україні та десятках країн світу провели в сотий день голодування Сенцова акції на його підтримку.

14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!