ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук подав позов з вимогою скасувати санкції

30.12.2022, 11:36
Фото – фейсбук Володимира Зеленського
Фото – фейсбук Володимира Зеленського

Народний депутат забороненої в Україні партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук намагається через суд скасувати санкції, які проти нього запровадила Рада національної безпеки та оборони України.

Відповідний позов 29 грудня надійшов до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду, повідомляє Громадське радіо з посиланням на Судову владу України.

Відповідачами є президент Володимир Зеленський, РНБО та СБУ. 

Заявник – Віктор Медведчук. Він вимагає, щоб суд визнав протиправним та скасував окремі положення указу президента від 19 жовтня 2022 року №726. Указом було запроваджено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Персональні санкції проти Віктора Медведчука застосували на п’ять років. Серед них блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборона надавати кредити й здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів, припинення видавання дозволів, ліцензій на ввезення до України з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей тощо.

19 грудня позов до Верховного Суду подала й дружина Медведчука Оксана Марченко. Вона також хоче скасувати санкції, запроваджені проти неї.

Нагадаємо, 20 липня суд залишив без розгляду позовну заяву Медведчука до Володимира Зеленського в справі щодо скасування президентського указу про застосування санкцій. Він хотів через суд визнати протиправним і скасувати указ “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Суд залишив без розгляду позов Медведчука, оскільки він та його захисник проігнорували засідання без жодних поважних причин.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!