ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Медуза": Кремль наказав підконтрольним медіа не висвітлювати нову хвилю мобілізації

Фото – Апостроф
Фото – Апостроф

Адміністрація президента РФ Володимира Путіна наказала підконтрольним медіа якнайменше висвітлювати чутки про другу хвилю мобілізації і навіть не цитувати офіційні спростування. Про це повідомляє “Медуза” з посиланням на співробітників пропагандистських видань.

Видання зазначає, що на початку вересня в соцмережах та месенджерах поширювали фейковий наказ міноборони РФ про призов на фронт. Пропагандистам наказали не публікувати навіть офіційних спростувань подібних чуток, якщо вони з'являться знову.

Працівник одного з провладних таблоїдів пояснив, що такі коментарі набирають велику кількість переглядів і багато людей дізнаються про фейки саме з них. “А як у нас [у Росії] вважається – якщо влада щось спростовує, значить точно буде”, – сказав він.

Співрозмовники зазначили, що прохання влади стосується також заяв голови комітету Держдуми з оборони Андрія Картаполова. Цей депутат став широко відомим у вересні минулого року, коли “спростував” підготовку мобілізації прямо напередодні її початку.

Натомість у Кремлі запропонували пропагандистам наголосити на публікації про набір контрактників, який нібито йде дуже успішно.

За словами співрозмовника видання, деякі пропагандистські ЗМІ можуть проігнорувати рекомендацію адміністрації президента і продовжувати набирати перегляди, якщо їхнє керівництво має “хороші особисті відносини” з кремлівськими кураторами.

Джерело “Медузи”, близьке до Кремля, пояснило таку рекомендацію тим, що сама згадка мобілізації “дуже турбує суспільство”. “Простіше про цю тему якнайменше говорити, тригерів менше”, – сказало джерело.

Нагадаємо, 12 вересня представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов заявив, що російський режим зіткнувся з необхідністю провести, можливо, восени нову хвилю мобілізації.

21 вересня 2022 року Путін оголосив про “часткову мобілізацію” в РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!