ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медійники з Бахмута запустять незалежне ЗМІ для Дніпропетровщини

14.11.2023, 15:31
Юлія Гаркуша
Фото – Вільногірськ in.ua
Фото – Вільногірськ in.ua

Команда журналістів з Бахмута запустить у місті Вільногірськ (Дніпропетровська область) незалежне медіа "Вільногірськ IN.UA". А поки що нове джерело інформації працює в соцмережах.

Про це представниці ІМІ в Донецькій області повідомила головна редакторка "Бахмут IN.UA" Ганна Бокова.

Зі зруйнованого Бахмута редакція сайту "Бахмут IN.UA" роз’їхалась Україною та за кордон, а на Дніпропетровщині оселилася фінансова директорка ГО "Бахмутська фортеця" та засновниця сайту "Бахмут IN.UA" Альона Щекодіна, вона й стала ініціаторкою створення нового незалежного медіа для Дніпропетровщини.

"Альона Щекодіна там запустила проєкт із підтримки переселенців, допомагала їм, і в такий спосіб познайомилися з місцевими активістами й владою. Зрозуміла, що відсутність медіа там дуже відчувається. Бо немає майданчика, який би допомагав питання громадськості не лише обговорювати, а й брати коментарі у влади й показувати реальну картину, спонукати владу розв'язувати питання, поєднувати дії громадськості й влади, показувати можливі рішення на прикладах інших громад", – розповіла історію створення медіа головна редакторка "Бахмут IN.UA" Ганна Бокова.

Ірина Бенцак, смм-менеджерка "Бахмут IN.UA", додала, що їхня медіакоманда "має на меті не лише інформувати населення громади, а й комунікувати щодо проблем, спонукати громаду до змін, щоб робити життя мешканців якіснішим".

"За півтора року плідної роботи над розвитком сайту "Бахмут IN.UA" та різних платформ під нього ми наважилися відкрити ще одне медіа на Дніпропетровщині, яке працюватиме у Вільногірській громаді. Над мережами цього медіа працюватиме інша команда, яку ми ретельно обирали та сьогодні підтримуємо", – розповіла Ірина Бенцак.

Журналісти обіцяють тримати місцеву громаду "в курсі головних новин, найцікавіших подій та історій", зазначено в дописі-привітанні на фейсбук-сторінці нового онлайн-ЗМІ Дніпровщини. 

Вільногірськ – місто в Дніпропетровській області, є адміністративним центром Вільногірської територіальної громади, яка охоплює саме місто та 10 прилеглих сіл. Загальне населення 24 тис. осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!