ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медійники Бердичева скаржаться на обмежений доступ до міськради

11.05.2021, 10:12
На фото - Артем Азізов, фото - скріншот з відео times.zt.ua
На фото - Артем Азізов, фото - скріншот з відео times.zt.ua

Журналісти бердичівського інтернет-видання Times.zt скаржаться на обмеження доступу до міської ради. Про це повідомили 6 травня на сайті видання.

Медійники нарікають, що влада не анонсує суспільно важливих подій, а допуск до міської ради обмежений.

Редакція опублікувала відео про суперечку першого заступника голови Бердичівської громади Артема Азізова і знімальної групи Times.zt Юлії та Віталія Сінєльнікових.

Кореспонденти дізналися від колег про пресконференцію Азізова, на яку влада запросила представників багатьох бердичівських медіа, і прийшли запитати, чому суспільно важливі події не анонсуються належним чином і, зокрема, їх не запрошують.

“Постійно нам не повідомляється ні про які засідання, які відбуваються в міськвиконкомі, зокрема і про це. Повідомили всіх, крім нас. Нам два рази не повідомляли, коли зустрічалися підприємці-перевізники з міським головою, коли посли приїжджають, коли відбувається зустріч із громадськими діячами якимись, і про сьогоднішню пресконференцію. Я можу з упевненістю сказати, що всіх було повідомлено, крім нас”, – висловив своє обурення Віталій Сінєльніков.

Зі свого боку Артем Азізов відповів, що вважає журналістів непрофесійними й необ'єктивними.

“А я це навіть не заперечую. Тому що я не вважаю, що ви об’єктивно висвітлюєте інформацію і професійно підходите до виконання своїх журналістських обов’язків, – відповів Азізов і звинуватив кореспондентів у маніпулюванні фактами, – при підготовці будь-яких відеоінтерв’ю виймається з контексту текст і подається не так, як вам надається”. 

На прохання назвати приклад необ’єктивності Азізов відповів: “Я пресконференцію зібрав не для того, щоб з вами розбиратися. Якщо у вас є питання, я вам особисто можу відповісти. Я думаю, що іншим це нецікаво”.

Утім, інші журналісти, які були присутні на заході, сказали, що також хочуть почути відповідь на це запитання.

“Достатньо буде вашого останнього репортажу з приводу земельних ділянок по Підгородньому і Скраглівці”, – відповів Азізов.

У коментарі представниці ІМІ в Житомирській області журналістка Юлія Сінєльнікова пояснила, що йдеться про сюжет “У селах Бердичівської ОТГ з-під носа забрали землю: влада не має часу коментувати”. За її словами, кореспонденти декілька днів намагалися взяти коментар у керівництва територіальної громади, втім очільник громади Сергій Орлюк доручив коментувати ситуацію Азізову, але той упродовж двох днів не відповідав на телефонні дзвінки. Коли ж кореспондентам призначили день і час інтерв’ю, вони вирішили не чекати, а опублікували матеріал, оскільки вважали, що новина може втратити свою актуальність.

Про це журналісти сказали й особисто Артему Азізову під час пресконференції.

“Сюжет знімався в понеділок, а йшлося про коментар у п’ятницю. Як новинний матеріал – це вже не матеріал”, – сказав Віталій Сінєльніков.

“Ви необ’єктивно оцінюєте інформацію, ви не вивчаєте її досконально, ви маніпулюєте і видаєте людям інформацію маніпулятивну. Що таке сугестивні технології маніпулятивного впливу, я теж знаю, і я знаю, як ви з цим працюєте”, – відповів заступник голови громади й зазначив, що через велику зайнятість зустріч з журналістами була для нього непріоритетною.

Упродовж дискусії представники інших медіа дорікнули заступнику голови громади стосовно того, що вони не мають змоги безперешкодно потрапляти в приміщення міської ради, оскільки охорона їх не пропускає далі першого поверху без дзвінка посадовцю, до якого прямує журналіст. 

Артем Азізов сказав, що такі дії були пов’язані з карантином, але журналісти наводили приклади, що й після того, як Житомирська область перейшла з “червоної” в “жовту” карантинну зону, у них виникали проблеми з допуском.

“Я можу запевнити вас, що проблем доступу журналістів до Бердичівської міської ради нема і не буде. Це виключно якесь непорозуміння”, – підсумував Азізов.

Liked the article?
Help us be even more cool!