ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медійно підтримують Путіна: СБУ повідомила про підозру двом колаборантам з Луганщини

СБУ повідомила про підозру двом очільникам “регіональних представництв” парламентських партій РФ на окупованій території Луганщини – Геннадію Тараканову та Максиму Уварову.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ у Луганській та Донецькій областях.

Наразі обидва ведуть активну “передвиборчу” інформаційну роботу, щоб втягнути жителів захоплених районів України в російські політичні процеси та легалізувати окупаційну владу через псевдовибори.

Тараканов та Уваров систематично беруть участь у телеефірах, публічних та медійних заходах, підтримують дії російського президента Володимира Путіна і російські збройні формування.

Тараканов є так званим “председателем совета регионального отделения партии “Справедливая россия – Патриоты – За правду” в ЛНР”.

Луганську “філію” російської політсили він очолив у лютому 2023 року. Під час своєї промови Тараканов зазначив, що створення регіонального відділення партії є кроком на шляху до інтеграції з РФ, зауважили в СБУ.

Утім, активну інформаційну діяльність, спрямовану на всебічну підтримку агресора, він проводить від самого початку широкомасштабної війни РФ проти України, з лютого 2022 року.

Уваров з кінця 2022 року є так званим координатором “Луганского регионального отделения политической партии ЛДПР – ліберально-демократической партии россии”.

За даними слідства, він передавав окупантам у Луганській області вантажі з “допомогою”, які надходили з РФ “партійними каналами” ЛДПР. За це він уже отримав від СБУ підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Вона передбачає відповідальність за добровільне обіймання громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їм про підозру в організації заходів політичного характеру, ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!