ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаспільнота закликає нардепів допомогти діяльності ЗМІ в умовах карантину

26.03.2020, 18:23
Фото - 112.ua
Фото - 112.ua

Медійні організації та представники ЗМІ закликають народних депутатів запровадити заходи для підтримки функціонування медіа в умовах запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів через пандемію коронавірусу COVID-19.

Про це йдеться у зверненні Національної асоціації медіа, оприлюдненому 25 березня на своїй сторінці у фейсбуці.

“Пандемія коронавірусної хвороби (COVID-19), що вимагає запровадження масштабних обмежувальних (протиепідемічних) заходів у всіх сферах суспільного життя стала причиною критичного зниження доходів медіа, яке створює загрозу незалежності та існуванню. Для уникнення невідворотних наслідків необхідно невідкладно запровадити заходи для підтримки медіа та збереження їх функціонування”, - йдеться у зверненні.

Задля підтримки функціонування медіа нардепів закликали внести зміни в законодавство, що забезпечать наступні заходи державної підтримки:

  1. Відтермінування платежів до державного бюджету та місцевих бюджетів усіх регіонів, а також платежів по зобов’язаннях перед підприємствами державної та комунальної форми власності.
  2. Зупинення підвищення цін на оренду приміщень.
  3. Надання працівникам медіа права користуватися пасажирським транспортом.
  4. Надання телерадіокомпаніям права не дотримуватися вимог до програмної концепції та оперативно реагувати на потреби аудиторії.
  5. Зупинення перевірок телерадіоорганізацій, за винятком випадків виявлення ознак вчинення найбільш грубих порушень.
  6. Заборона припинення або зупинення постачання електричної енергії Державному підприємству “Концерн РРТ”.

Підписати звернення можна, вписавши назву або ім’я в онлайн-документ.

Національна асоціація медіа виступила ініціатором звернення. Його також підписали: Тетяна Трощинська, головна редакторка Громадського радіо, Валерій Калниш, головний редактор Радіо НВ, ГО “Детектор медіа”, Ольга Годовенко, директор КП Южненська міська Студія телебачення “МИГ”, Наталя Поспеловська, програмний директор ІТК “ВІТА, Центр демократії та верховенства права, Володимир Фомін, директор ТОВ “Радіокомпанія “Західний полюс”, ГО “Інститут масової інформації” та Центр прав людини ZMINA.

Як повідомляв ІМІ, 25 березня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики заявив, що Міністерство фінансів готує зміни в державний бюджет, зокрема, урізає фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Залишаються лише видатки на утримання – тобто зарплатню.

За даними комітету, Мінфін хоче позбавити фінансування, зокрема, на 750 млн грн Держкіно, на 500 млн грн Український культурний фонд, на 150 млн грн Інститут книги, туризм – на 240 млн грн, на суму понад 500 млн грн програми “зшивання країни”, реставраційні роботи по захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики.

Liked the article?
Help us be even more cool!