ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаорганізації закликають Кабмін завершити ліквідацію Нацкомісії з моралі

12.03.2015, 12:45

Рух «Стоп цензурі!» та РПР-Медіа звертаються до Кабінету Міністрів як найшвидше забезпечити проведення заходів, спрямованих на остаточну ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Про це йдеться в заяві організацій.

Медіаспільнота вітає рішення парламенту та Президента України Петра Порошенка, які припинили діяльність органу, який протягом 10 років свого існування “витрачав мільйони державних коштів на цензурування творчої і журналістської діяльності”.

“Новий закон поряд із скасуванням усіх повноважень НЕКу щодо державного контролю повністю вилучає будь-які згадки про цей псевдо-експертний орган із законодавства, чим усуває юридичні перешкоди для остаточної ліквідації “моральної комісії” в Україні”, - йдеться у заяві.

У зв’язку з цим, медіаорганізації звертаються до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою якомога швидше забезпечити проведення заходів, спрямованих на остаточну ліквідацію комісії.

“Ми також закликаємо Кабінет Міністрів України здійснити усі необхідні кроки для ефективного перерозподілу матеріально-фінансових ресурсів, передбачених для НЕКу, на виконання важливих завдань щодо забезпечення свободи вираження поглядів в Україні, зокрема, впровадження суспільного мовлення”, - йдеться у заяві.

Водночас медіаспільнота наголошує, що мета захисту інформаційного простору “ніколи не повинна бути ширмою для створення будь-яких державних органів цензури, а має досягатись лише через впровадження ефективних та демократичних медіа-реформ!”.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду), яким запускався процес ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Проти ліквідації НЕК виступали церковні ієрархи, які зверталися з відповідним листом до народних депутатів.

3 березня Президент України підписав цей закон.

Liked the article?
Help us be even more cool!