ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву стосовно журналістів LB.ua

03.07.2012, 00:24

Незалежна медіа-профспілка України закликає народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка не ганьбитися і відкликати свою заяву до прокуратури щодо втручання у особисте життя з боку журналіста. Про це ІМІ повідомила прес-служба медіа-профспілки.

Прокуратура ж, зазначають у медіа-профспілці, має пояснити, чому вона почала розслідування лише через вісім місяців після публікації, про яку йдеться у заяві Ландіка.

“Профспілка звертає увагу прокуратури та депутата, що Верховна Рада -? це публічне місце, де депутат має виконувати свою роботу, а не займатися особистими справами. Володимир Ландік відкрито демонстрував екран свого мобільного телефону журналістам, які уважно слідкують за діями депутатів з балкону. Він не міг не розуміти,  що його листування може бути прочитано, сфотографовано або знято на відео”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, НМПУ вважає, що фотожурналіст  LB.ua Максим Левін чесно виконував свої професійні обов?язки. “Він побачив як депутат намагається незаконно вплинути на інформаційну агенцію Ірта-Fax, щоб захистити свого сина, який жорстоко побив дівчину. Зафіксувавши побачене на фото, журналіст розповсюдив цю інформацію, адже вона становить суспільний інтерес. То ж ким має займатися прокуратура ? депутатом Ландіком, який цензурує агенцію Ірта-Fax, чи чесним журналістом Максом Левіним, який сумлінно виконував свої професійні обов'язки?”, - зазначають у профспілці.

Юридичне бюро профспілки готове захищати члена своєї організації фотографа LB.ua Максима Левіна та закликає журналістів - членів профспілки не залишатися осторонь та активно висвітлювати цей конфлікт.

Нагадаємо, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (до 7 років ув?язнення). Його обурила публікація на ЛБ «Ландик-старший спасает сына с помощью технологов и "правильных" комментариев на сайтах»  від 18 листопада 2011 р.

Слідчий прокуратури минулого тижн звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенії Василенко (Соні Кошкіної).

Liked the article?
Help us be even more cool!