ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа-профспілка вимагає порушити справу проти податківців та слідчого донецької прокуратури

04.07.2012, 03:11

Незалежна медіа-профспілка України вимагає від Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу проти працівників Донецької податкової міліції, а також слідчого прокуратури Ворошиловського району Донецька Олександра  Руденка. Про це ІМІ повідомила прес-служба медіа-профспілки.

“Вони вчинили злочин проти донецького журналіста, члена НМПУ Максима Кась?янова за ознаками злочину,  передбаченого наступними статтями Кримінального кодексу: «переслідування журналіста за виконання професійних обов?язків здійснене посадовою особою або групою посадових осіб за попередньою змовою»,  «зловживання владою або службовими повноваженнями вчинене співробітником правоохоронного органу», та «перевищення влади або службових повноважень,  якщо  воно супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого,  діями, за відсутності ознак катування”, - йдеться у повідомленні НМПУ.

Медіа-профспілка вважає, що прокуратура України, в особі прокуратури Донецької області не вживає всіх передбачених законом заходів для виявлення осіб, які 20 червня 2012 р. вчинили злочин проти журналіста  М.Кась?янова та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 20 червня невідомі затримали Максима Касьянова біля супермаркету БУМ при спробі знімати на мобільний телефон в'їзд кортежу губернатора.

Касьянов після перебування у Ворошиловському РВВС Донецька письмово відмовився від послуг адвоката і зізнався в спробі замаху на губернатора Донецької області Андрія Шишацького.

Екс-адвокат Касьянова Тетяна Іванова припускає, що журналіст написав заяву під тиском. "В заяві видно, що вона було написана тремтячою рукою, оскільки попередня заява написану ним у райвідділі чітким, нормальним, розбірливим почерком ...", - сказала Іванова.

Після цього, за словами адвоката, Касьянов відмовився від її захисту без пояснення причин.

Прокуратура Ворошиловського району Донецької області проводить перевірку за фактом інциденту з Касьяновим.

Liked the article?
Help us be even more cool!