ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа поширюють маніпулятивну інформацію, що ВООЗ закликає більше не вводити карантин

18.08.2020, 18:02
Фото - lifo.gr
Фото - lifo.gr

Низка сайтів і користувачів в соціальних мережах поширили маніпулятивну інформацію про те, що Всесвітня організація охорони здоров'я нібито закликала країни світу більше не вводити карантин при наступних хвилях пандемії коронавіруса, повідомляє StopFake

При цьому ЗМІ, які поширюють таку інформацію, пишуть, що про це заявила технічна директорка ВООЗ з питань COVID-19 Марія Ван Керкхове. Статті і пости в соцмережах критикують ВООЗ за непослідовність, яка нібито призвела до великої кількості постраждалих від COVID-19.

Фото - StopFake

“Багатьом країнам світу в ВООЗ довгий час радили закриватися на жорсткий карантин, який нібито пом'якшує розвиток пандемії. І ось тепер головний епідеміолог організації Марія Ван Керкхове заявила про неприпустимість карантинів при другій і всіх подальших хвилях COVID-19. Виявляється, економічні наслідки карантину жахливі і набагато перевершують умовний виграш в медичному плані”, - йдеться в подібних повідомленнях.

StopFake зазначає, що ВООЗ не закликала країни відмовитися від карантину. Основою для поширення маніпулятивних повідомлень, швидше за все, стало інтерв'ю Марії Ван Керкхове британському виданню The Telegraph.

В інтерв'ю Марія Ван Керкхове лише висловила надію, що в подальшому не доведеться ще раз вводити загальнонаціональні локдауни, а можна буде обмежитися локальними карантинами в місцях спалахів COVID-19. При цьому рішення про введення таких місцевих карантинів повинні приймати безпосередньо уряди країн. “Локдаун - це не те, що рекомендувала ВООЗ, але його необхідно було вводити в ряді країн, тому що спалахи захворювання розвивалися дуже швидко. (...) Але ми сподіваємося, що країнам не потрібно буде знову вводити загальнонаціональні локдауни”, - підкреслила Ван Керкхове в інтерв'ю The Telegraph.

Як зазначає StopFake, ВООЗ не закликала країни світу відмовитися від карантину - ні на офіційній сторінці ВООЗ, ні серед останніх заяв представників організації немає тверджень про непотрібність або безглуздість карантину. В ході двох прес-брифінгів 10 і 13 серпня Марія Ван Керкхове неодноразово підкреслювала, наскільки важливим є дотримання всіх рекомендованих заходів безпеки для нерозповсюдження Sars-CoV-2, в тому числі карантину і самоізоляції. При цьому в ВООЗ заявляють, що існуючі заходи у боротьбі з COVID-19 повинні застосовуватися в комплексі.

Liked the article?
Help us be even more cool!