ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Майже два роки нерозкритою є справа журналістки з Нетішина, яку знайшли мертвою

19.01.2017, 11:26

Нерозкритою залишається справа головної редакторки газети “Нетішинського вісника” (Хмельницька область) Ольги Мороз, яку 15 березня 2015 року у місті Нетішин знайшли мертвою у власній квартирі. Про це хмельницькому виданню “Є” повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області.

“Справа неодноразово заслуховувалася в Головному слідчому управлінні. Посадові особи, які зобов'язані належним чином організувати розкриття злочину, притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Поновлена робота слідчо-оперативної групи, відпрацьовуються всі версії. Коли будуть зібрані докази, підозрювані у скоєнні злочину, ми тільки тоді зможемо оголосити про перспективу розкриття справи”, - зазначив начальник ГУНП в Хмельницькій області Микола Семенишин.

За його словами, є декілька версій, серед них вбивство скоєне з хуліганських мотивів, пов'язане з професійною діяльністю, вбивство скоєне особами, які раніше судимі за схожі злочини та вбивство з корисливих мотивів. Він додав, що це традиційні робочі версії.

Як повідомляв ІМІ, 15 березня 2015 року у місті Нетішин Хмельницької області знайшли мертвою у власній квартирі 44-річну головну редакторку “Нетішинського вісника” Ольгу Мороз. Як зазначили в міліції, під час первинного огляду явних ознак насильницької смерті на тілі загиблої виявлено не було.

Водночас, як повідомила активістка з Нетішина Наталя Коваль, Ольгу Мороз знайшли у власній квартирі зі слідами насильницької смерті. За словами Коваль, Мороз разом із Тетяною Онісімчук готували матеріал про вирубку лісів.

За фактом загибелі Ольги Мороз відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 115 Кримінального кодексу України “Навмисне вбивство”. Слідство розглядало кілька версій події. Серед них - вбивство на побутовому ґрунті і вбивство з корисливих мотивів, та версія щодо зв’язку вчиненого злочину з професійною діяльністю редактора.

Колектив газети “Нетішинський вісник” не пов’язував смерть Ольги Мороз з професійною журналістською діяльністю.

Фото - Наталя Гарматюк, "Є"

Liked the article?
Help us be even more cool!