ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Майже 65% жінок-працівниць ЗМІ зазнали залякування або погроз - дослідження

28.11.2016, 12:29

Майже 65% жінок-працівниць засобів масової інформації зазнали залякування або погроз. Такими є результати дослідження International News Safety Institute, повідомляє Media Sapiens.

Також майже чверть журналісток пережили акти фізичного насильства на робочому місці. Дослідження було розпочато в 2013 році, в ньому взяли участь майже 1000 жінок, які працюють у медіа, з усього світу.

Дослідження показало, що більшість погроз, залякування і насильства, спрямованого в сторону респонденток, відбувалися на робочому місці і найчастіше виходили від керівників та співробітників чоловічої статі.

Президент Міжнародної федерації журналістів (The International Federation of Journalists) Філіп Лерут зазначив, що насильство щодо жінок залишається одним з найпоширеніших порушень прав людини. “Ті, хто чинять ці злочини залишаються безкарними, в той час як жертви стикаються з багатьма проблемами: ризиком втрати роботи, руйнуванням кар'єри, вимушеним замовчуванням проблеми або навіть гірше - ризиком бути вбитими”, - сказав Лерут.

За його словами, Міжнародна федерація журналістів підтримає редакції, які прагнуть прийняти правові заходи проти злочинців, а також тих, хто прагне вести відкриті переговори про політику безпеки в редакціях та зокрема про безпеку жінок, які працюють в ЗМІ.

Фото- International News Safety Institute, Media Sapiens

Liked the article?
Help us be even more cool!