ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Матері Сенцова вдалося поговорити з сином телефоном

22.08.2018, 14:36
Фото - krymr.com

Матері українського режисера Олега Сенцова вдалося поговорити з сином телефоном. Про подробиці розмови Людмила Сенцова розповіла Крим.Реалії.

“Так, ви знаєте, це така радість. Він каже: “Мамо, це я”. Вірите чи ні, говорити не можу, я ж його давно не чула. У мене все трясеться, сльози течуть, що казати – взагалі не знаю. Потім уже заспокоїлася. Він хотів із Аліною (дочкою – ред.) поговорити, а Аліна в нас у роз'їздах. Поговорили. Потім він уже почав мені казати, що робити Аліні, що робити ... Я так засміялася, кажу: “Синку, зараз я зрозуміла, що це ти, що ти живий…” Якщо вже вказівки нам став давати. Все нормально”, – розповіла Людмила Сенцова.

Жінка розповіла, що після повідомлень, що нібито літак із Олегом вилетів з Салехарда, їй стало погано.

“А я впала ж чому (Людмила Сенцова показує свої руки, на яких видно великі синці ‒ ред.), тому що мені вночі зателефонували теж. Із цього дня я ще ніяк не можу до тями прийти. Мені потім телефонували, попросили вибачення. Так, я все розумію, ну буває. Я не знаю, чому так сталося”, – додала Людмила Сенцова.

Як повідомляв ІМІ, 14 серпня міжнародна неурядова організація PEN International, що об’єднує письменників, перекладачів та редакторів, оголосила марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова.

14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросилаомбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

21 серпня виповнилося 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Активісти в Україні та десятках країн світу провели в сотий день голодування Сенцова акції на його підтримку.

Liked the article?
Help us be even more cool!