ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Матері Сенцова і Кольченка просять Порошенка допомогти звільнити синів (ВІДЕО)

04.06.2018, 10:20
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

Матері ув’язнених у Росії кримських режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка вперше зустрілися та звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням про сприяння у якнайшвидшому звільненні їхніх синів. Про це йдеться в сюжеті проекту Радіо Свобода Крим.Реаліі ТВ.

“Пане Порошенку, до вас звертаються матері ваших громадян, які сидять у російських в'язницях. Дуже вас просимо, допоможіть! Син мій вже пішов на крайній захід – на голодування. Хоча до цього він говорив, що цього робити не можна. Вся надія на те, що ви не кинете наших дітей у цій в'язниці”, – сказала Людмила Сенцова.

“Шановний пане президенте, звертаюся до вас. Зробіть усе можливе, щоб звільнити наших синів. Щоб вони не розчарувалися ні у президенті, ані у своїй державі”, – зазначила Лариса Кольченко.

При цьому до російського президента Володимира Путіна матері політв'язнів звертатися не стали, пояснивши це тим, що їхні діти не схвалили би такий крок.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня засуджений до 10 років ув’язнення у Росії український активіст Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Кольченко відбуває термін в Копійську Челябінської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!