ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Масова дезінформація та шпигунство: у Німеччині заявили про зростання загроз із боку РФ

Міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер попереджає про зростання загроз із боку Росії. Йдеться насамперед про масову дезінформацію та шпигунство.

Про це вона заявила в інтерв’ю виданню Seuddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

"Ми фактично переживаємо тут новий вимір загроз російської агресії. Ми бачимо спроби вплинути через брехню та масову дезінформацію. Але шпигунство також є принаймні таким самим активним", – сказала Фезер.

Вона закинула Москві навмисне сприяння потоку біженців до Західної Європи. На її переконання, Росія хоче дестабілізувати Захід, зокрема за допомогою міграції.

"Людей жорстоко використовують", – заявила очільниця МВС і навела як приклад ситуацію на кордоні РФ з Фінляндією.

Акцентувала вона також на потребі подальших заходів проти кампаній з дезінформації в Європі.

"Особливо важливо захистити вибори. Ми повинні забезпечити відсутність хакерських атак на виборчі органи або на передання результатів виборів", – підкреслила міністерка, маючи на увазі, зокрема, вибори до Європарламенту в червні цього року.

У Німеччині, анонсувала вона, створюється новий підрозділ раннього виявлення фейкових новин, який використовуватиме штучний інтелект для виявлення маніпулятивних новин ще до того, як вони наберуть обертів і заполонять інтернет.

Окрім того, Фезер попередила про небезпеку атак ІДІЛ у Німеччині.

"Небезпека від ісламістського тероризму залишається гострою", – констатувала вона і назвала угруповання ISPK "найбільшою ісламістською загрозою в Німеччині".

Liked the article?
Help us be even more cool!