ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск видалив пост зі словами, що ніхто не намагається вбити Байдена та Гарріс

17.09.2024, 10:54
Ілон Маск. Фото – Al Drago / Bloomberg

Власник соцмережі Х Ілон Маск видалив пост, у якому цікавився, чому на колишнього президента Дональда Трампа останнім часом було дві спроби замаху, тоді як на президента Джо Байдена й віцепрезидентку Камалу Гарріс – жодної, повідомляє CNN.

Пізніше Маск видалив пост і заявив, що то був жарт.

“І ніхто навіть не намагається вбити Байдена / Камалу”, – написав Маск у видаленому пості в X.

Як пише медіа, спершу він опирався численним закликам видалити допис, які лунали весь вечір 15 вересня. В одному з постів, відповідаючи на вимогу прибрати свої ремарки, Маск наполягав: “Ніхто навіть не намагався й не намагатиметься це зробити – ось що я кажу”.

Однак інший пост, автор якого зазначив, що “очевидний намір” Маска може бути неправильно витлумачений, врешті-решт переконав Маска.

“Справедливо. Я не хочу чинити, як чинили вони, навіть жартома”, – відповів Маск. 

Пізніше він кілька разів зазначав, що видалений пост був жартом.

Проте згодом Маск відповів емодзі із задумливим обличчям на схожий допис із зображенням, де зазначалося, що четверо президентів – попередників Трампа не зазнали замахів, тоді як із Трампом це сталося вже двічі. 

X не відповіла на звернення по коментар. У Білому домі зауваження Маска назвали “безвідповідальними”.

“Як заявили президент Байден і віцепрезидентка Гарріс після вчорашніх тривожних новин, “у нашій країні немає місця для політичного насильства чи будь-якого насильства взагалі” й “ми всі маємо робити те, що в наших силах, щоб гарантувати, що цей інцидент не призведе до нових виявів насильства”, – заявив речник Білого дому Ендрю Бейтс.

“Насильство слід лише засуджувати, його ніколи не можна заохочувати або жартувати про нього”, – зазначив речник.

У Секретній службі США заявили, що ознайомилася з видаленим постом Маска, але відмовилася коментувати будь-які заходи, яких може бути вжито з цього приводу.

“Зазвичай ми не коментуємо питання, пов’язані з інформаційним захистом”, – сказав представник Секретної служби CNN. 

“Однак ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов’язані з особами під нашим захистом”, – додав співрозмовник CNN.

Як зазначає видання, невідомо, чи порушив Маск цими дописами умови використання платформи, якою він володіє. 

Він неодноразово ігнорував правила своєї платформи без серйозних наслідків для себе.

X заявляє, що в соцмережі заборонено “участь у насильницьких діях або заохоченні до них”; втім, Маск заперечив, що закликав до насильства.

Маск підтримав кандидатуру Трампа на президентських виборах після липневого замаху, а минулого місяця провів інтерв'ю з ним на X.

Останніми роками стало помітнішим просування Маска до правих політичних поглядів, зауважує  CNN. Маск, найбагатша людина у світі, критикував те, що він називає “мозковим вірусом прогресивності”. Він також попереджав про можливу “загибель” Америки, якщо демократи збережуть контроль у Білому домі.

Як повідомляв ІМІ, кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп готовий дати бізнесмену, власнику соцмережі Х Ілону Маску роботу у своїй адміністрації, якщо виграє президентські вибори.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!