ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск судитиметься з компанією-розробником ChatGPT

Американський бізнесмен, власник соцмережі "Х" Ілон Маск подав до суду на OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана. Він звинувачує їх у порушенні засновницької угоди, оскільки компанія почала ставити прибуток вище за користь для людства.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Економічна правда".

За словами Маска, тісні зв'язки OpenAI з корпорацією Microsoft підірвали її первинну місію – створювати загальнодоступні технології, які не підпадали б під вплив корпоративних пріоритетів. 

"Навіть сьогодні вебсайт OpenAI Inc. продовжує стверджувати, що її статут полягає в тому, щоб ШІ приносив "користь усьому людству". Однак насправді OpenAI Inc. перетворилася на закриту дочірню компанію фактично найбільшої технологічної компанії світу – Microsoft", – йдеться в позові.

У позові Маск також критикує зміни в керівництві OpenAI, що відбулися минулого року. Це був "хаотичний" період, коли Альтмана усунули з посади генерального директора, а потім швидко поновили на посаді за підтримки Microsoft. Маск стверджує, що Альтман, президент OpenAI Грег Брокман і Microsoft співпрацювали, щоб усунути більшість членів ради директорів стартапу, які відповідали за дотримання його первинної місії – розроблення технологій на благо людства, пише агентство.

"Пан Альтман особисто обрав нову раду директорів, якій бракує технічних знань або суттєвого досвіду в управлінні ШІ, на відміну від попередньої ради. До складу нової ради директорів увійшли особи з більшим досвідом роботи в комерційних підприємствах або політиці, ніж в етиці та управлінні ШІ. Вони також, за повідомленнями, були "великими шанувальниками Альтмана", – йдеться в позові. 

У позові зазначається, що внаслідок цієї реструктуризації OpenAI Inc. відмовилася від своєї неприбуткової місії розроблення ШІ на благо всього людства, у такий спосіб передавши її великій комерційній корпорації, в якій надмірна влада буде "необґрунтовано зосереджена".

Liked the article?
Help us be even more cool!