ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск планує інтегрувати власний ШІ в соцмережу Х

06.11.2023, 11:13

ШІ-стартап Ілона Маска "xAI" буде інтегрований у його соцмережу Х, а також доступний як окремий застосунок, заявив Маск у своєму дописі, пише Reuters.

Він також повідомив, що хАІ випустила свою власну модель ШІ – бота під назвою Ґрок, який  став доступним для всіх власників преміум-підписки на Х з 3 листопада.

Мета стартапу – створення ШІ-програм, які "стануть у пригоді людству на його шляху до розуміння й знання". Ґрок запрограмовано на дотепні відповіді на запитання користувачів.

У липні Маск, який критикував розробки ШІ від інших великих технологічних компаній за нібито засилля цензури, запустив хАІ, назвавши його "максимально правдолюбним ШІ", який намагається пізнати природу всесвіту й складе конкуренцію Bard від Google і Bing AI від Microsoft.

"Ґрок має оперативний доступ до інформації через платформу Х, що надає йому величезну перевагу над іншими моделями", – додав Маск.

Х є окремою від хАІ компанією, але два підприємства щільно співпрацюють. хАІ також працює з виробником електрокарів Tesla й іншими компаніями.

Минулого тижня Маск сказав британському прем’єр-міністру Ріші Сунаку, що, на його думку, ШІ є "найбільш підривною силою в історії". На першому всесвітньому Саміті з безпеки ШІ, що відбувся в маєтку Блетчлі-Парк (Британія), Маск припустив, що ця технологія буде здатна "робити все" й змусить найману роботу в тому вигляді, в якому вона існує зараз, відійти в минуле.

У 2015 році Маск став співзасновником OpenAI – розробника ChatGPT, – але відмовився від місця в раді директорів у 2018 році.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!