ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск переносить офіси SpaceX та Х із Каліфорнії до Техасу. Незадоволений гендерним законом

17.07.2024, 12:45
Ілон Маск. Фото – Al Drago / Bloomberg

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив 16 липня, що переносить головні офіси ще двох своїх компаній – соціальної мережі Х і ракетобудівника SpaceX – з Каліфорнії до Техасу. “Останньою краплею”, за його словами, став каліфорнійський закон про гендерну ідентичність, повідомляє Reuters.

Отже, більшість бізнесу Маска, включно з Tesla, буде розташована в Техасі. Сам Маск переїхав до цього штату ще 2021 року, бо тамтешнє законодавство не передбачає оподаткування прибутку фізичних осіб.

За словами Маска, рішення перенести ще два бізнеси було спричинене новим законом штату Каліфорнія, за яким школам заборонено змушувати вчителів повідомляти батькам про зміну гендерної ідентичності чи сексуальної орієнтації їхньої дитини.

“Через цей закон і багато попередніх, які є нападом як на сім’ю, так і на компанії”,  – пояснив Маск, батько трансгендерної доньки, у соцмережі Х.

Як пише медіа, останніми роками Маск активно висловлює свої політичні погляди й часто критикує адміністрацію Джо Байдена та позицію Демократичної партії щодо прав трансгендерних людей, імміграції тощо.

Каліфорнійські виборці традиційно віддають перевагу кандидатам-демократам; водночас Техас вважається надійним плацдармом республіканців.

За словами Маска, штаб-квартиру SpaceX буде перенесено до вже наявного офісу в селищі Бока-Чика, а Х переїде до міста Остін. Наразі неясно, чи передбачає ця зміна перенесення робочих місць і фізичного обладнання. 

SpaceX має велику штаб-квартиру в Лос-Анджелесі – просторий аерокосмічний хаб, де тисячі співробітників збирають ракети Falcon 9, космічні капсули Dragon і супутники Starshield.

Нагадаємо, у 2021 році Маск переніс із Каліфорнії до Техасу головний офіс Tesla, але торік зазначив, що Каліфорнія залишатиметься інженерним центром компанії.

Раніше цього року мільярдер перереєстрував SpaceX у Техасі замість штату Делавер, після того як делаверський суддя заблокував суму зарплатні, яку Маск планував отримувати від Tesla, – 56 мільярдів доларів.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!