ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мангер може бути причетним до нападу на журналіста Сергія Нікітенка - юрист

15.02.2019, 16:28
Фото - скріншот з Фейсбуку Сергія Нікітенка

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер може бути причетним до побиття херсонського журналіста Сергія Нікітенка влітку минулого року.

Про це 15 лютого повідомив юрист Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook з посиланням на ухвалу Херсонського міського суду від 19 листопада 2018 року.

За словами Найєма, в межах розслідування нападу на Сергія Нікітенка слідчі просили суд дозволити доступ до даних мобільних операторів, посилаючись на те, що їм відомо, хто може стояти за нападом.

Як зазначено в ухвалі суду, під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до нападу на Нікітенка, “можливо, причетний гр. ОСОБА_6, 17.06.1977 р.н., мешкає за адресою: АДРЕСА_1, перебуває на посаді радника голови Херсонської обласної ради ОСОБА_9, 27.04.1970 р.н., мешкає за адресою: АДРЕСА_2, у якого з гр. ОСОБА_7 (журналіст - ред.) був конфлікт”, - йдеться в ухвалі суду.

Також, ідеться в матеріалах суду, слідчі встановили мобільні термінали, якими, можливо, користувалися злочинці під час скоєння вказаного кримінального правопорушення та з якими раніше мав з’єднання гр. ОСОБА_6.

“Допитом свідка ОСОБА_10 встановлено, що останній був свідком розмови ОСОБА_9 та ОСОБА_6, де ОСОБА_6 був занепокоєний тим, що працівники поліції можуть встановити його причетність до заподіяння тілесних ушкоджень журналісту ОСОБА_7”, - йдеться в матеріалах суду.

Найєм припускає, що під закритими в реєстрі громадянами ОСОБА_9 та ОСОБА_6, судячи з посад і дат народження, значаться голова Херсонської облради Владислав Мангер і Олексій Левін (підозрюваний в організації нападу на Гандзюк), якого вважають радником голови облради.

У коментарі ІМІ Сергій Нікітенко зазначив, що до свого побиття вважає причетними людей Владислава Мангера.

“Я не виключаю, що до мого побиття причетні люди голови облради Мангера та він сам. Впевнений, що це помста за фільм, який я зняв у 2017 році про Мангера”, - сказав журналіст.

Також Нікітенко повідомив, що за допомогою відкритих джерел йому вдалося знайти людей, які можуть бути виконавцями нападу на нього. “Але поліція їх не поспішає затримувати. У мене враження, що хтось із керівництва Нацполіції Херсонської області дуже не хоче, щоби цю справу було розкрито. З огляду на те, що вбивство Каті Гандзюк і напад на мене, згідно з матеріалами, які ми маємо, справа рук одних і тих людей, можу поки що тільки здогадуватися, хто саботує розслідування”, - сказав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 18 червня 2018 року в Херсоні двоє невідомих побили журналіста, керівника інформаційно-аналітичного сайту “Мост” Сергія Нікітенка. Нікітенко пов’язує інцидент виключно зі своєю професійною діяльністю.

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

У 2017 році голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер звернувся до Херсонського міського суду із позовом зобов’язати журналіста, автора телепрограми “Есть предел” Сергія Нікітенка спростувати інформацію, поширену у випуску програми під назвою “Кто вы, мистер Мангер?”. Фільм був присвячений біографії й, зокрема, політичній кар’єрі голови облради.

Liked the article?
Help us be even more cool!