ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Малайзія атакувала українські соцмережі через протест України щодо їхнього спортсмена

01.09.2021, 15:09
Фото – Kloop.kg
Фото – Kloop.kg

Малайзійці атакували інтернет-сторінки держустанов України та першого українського інклюзивного телеканалу про спорт Equalympic після того, як українська делегація подала протест проти їхнього спортсмена у фіналі Паралімпіади-2020 змагань зі штовхання ядра. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Національного комітету спорту інвалідів України.

“На сторінку Національного паралімпійського комітету України у твіттері, фейсбуці та інстаграмі, на телеканал Equalympic, також на сторінку Міністерства молоді і спорту України, на українських параатлетів вчинено масову атаку зі сторони громадян Малайзії з надзвичайно великою кількістю образ у сторону України, українських громадян, національної паралімпійської збірної у зв’язку зі справедливим протестом, який подала Україна на всіх легкоатлетів – штовхальників ядра (F20), які не потрапили вчасно до першого колруму сьогодні, 31 серпня, на змаганнях з легкої атлетики”, – йдеться в повідомленні.

Національний комітет спорту інвалідів України зазначає, що згідно з пунктом 5.5 правил з легкої атлетики, якщо спортсмен запізнюється до першого колруму у встановлений час, його не мають допустити до змагань. Або спортсмен допускається до старту під протестом, але після проведення розслідування технічний делегат ухвалює рішення про дискваліфікацію спортсмена з його результатом, або цей результат фіксується як офіційний.

“Україна разом із Грецією подала протест одразу на трьох спортсменів з команд Малайзії, Еквадору та Австралії, які не потрапили вчасно до першого колруму, іще перед змаганнями – до початку штовхання ядра. Всіх спортсменів, на яких було подано протест, було попереджено, що всі спортсмени будуть виступати під протестом. А рішення щодо протесту буде прийнято пізніше. Після закінчення виду програми технічний делегат оприлюднив офіційні результати змагань, де результати опротестованих спортсменів були анульовані. Україна все вчинила згідно правил з легкої атлетики”, – йдеться в повідомленні.

Національний комітет спорту інвалідів України зазначає, що їм “образливо отримувати шквал негативу від Малайзії за дії, які ми не вчиняли”. 

“Звертаємося до IPC з проханням звернути увагу на цей кричущий інцидент та кваліфікувати його як ознаку неспортивної поведінки країни-учасниці Паралімпіади-2020”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у штовханні ядра на Паралімпіаді-2020 Максим Коваль завоював “золото” і встановив світовий рекорд з результатом 17.34 метра. Другим став Олександр Яровий – 17.30 м.

Малайзієць Мухаммад Зіяд Золкефлі показав 17.94 м, але його результат анулювали через запізнення в кімнату очікування перед змаганнями.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!