ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Макрон таки перемістить прес-центр із Єлисейського палацу попри протести ЗМІ

25.10.2018, 12:15

Президент Франції Еммануель Макрон таки перемістить журналістів, які висвітлюють його президентство, із Єлисейського палацу, незважаючи на звинувачення, що цей крок може обмежити доступ ЗМІ до інформації. Офіс Макрона підтвердив 24 жовтня, що прес-центр буде перенесено в будинок на сусідній вулиці до кінця року, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Bloomberg.

Прес-центр розташований у президентському палаці із середини 1970-х років.

“Новий прес-центр запропонує покращені умови роботи для більшої кількості журналістів”, – повідомила команда Макрона у своїй заяві.

Чотири найбільших інформаційних агентства з постійною акредитацією в Єлисейському палаці на початку цього року звернулись із закликом до Макрона скасувати своє рішення.

Французька асоціація президентської преси у вівторок закликала Макрона відмовитися від плану. Асоціація заявила, що розташування прес-центру в палаці сприяло “прозорості” французького президентства.

Минулого року президент США Дональд Трамп відмовився від наміру перенести брифінги для преси з Білого дому після протесту журналістів.

За даними організації “Репортери без кордонів”, Франція посідає 39-те місце за рівнем свободи преси. Норвегія – перше, США – 43-тє.

Liked the article?
Help us be even more cool!