ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Майже половина громадян РФ у Латвії не складають обов'язковий іспит з латиської

22.06.2023, 14:10
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Майже половина громадян Росії у Латвії не складають обов'язкового іспиту з латиської мови. Найбільшою проблемою для тих, хто тестується, залишається письмова частина, заявила голова Державного центру змісту освіти (VISC) Лієна Вороненко, повідомляє Delfi з посиланням на LETA.

Як зазначає Вороненко, "не можна сказати, що тест має невиправдано високі вимоги".

Повторно скласти іспит громадяни РФ зможуть у період з 4 вересня до 30 листопада.

Заявку на складання іспиту також подають громадяни України.

"Найчастіше вони вважають за краще проходити тест на рівні А1. Наразі понад 100 зацікавлених людей уже зареєстровані для перевірки, але точніші дані будуть доступні в липні", – зазначила Вороненко.

Іспит з латиської мови – обов'язкова вимога для латвійців, які свого часу віддали перевагу російському громадянству, але бажають зберегти в Латвії посвідку на проживання.

Заявки на складання другого етапу обов'язкового іспиту з латиської мови до 19 червня загалом подав 2171 громадянин Росії. Приймання заявок триває до кінця місяця.

Найбільша кількість реєстрацій на складання іспиту з держмови припадає на Ригу – заявки подали 1003 громадянина Росії. У Даугавпілсі на мовний іспит зареєструвалися 809 громадян РФ, а в Лієпаї – 359.

Liked the article?
Help us be even more cool!