ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Mail.Ru Group анонсувала закриття агрегатора новин

22.04.2016, 12:13

Одна з найбільших у Східній Європі російська IT-компанія Mail.Ru Group попередила про можливе закриття сервісу агрегації новин у разі, якщо законопроект, який прирівнює новинні агрегатори до ЗМІ, буде ухвалено в поточному вигляді. Про це йдеться в річному звіті Mail.Ru Group, повідомляє РБК-Україна.

“Законопроект обмежує право володіння або контролю сервісів новинної агрегації неросійськими фізичними та юридичними особами до рівня, що не перевищує 20%, - за аналогією з обмеженнями, введеними в російських ЗМІ. Якщо законопроект буде прийнятий у поточному вигляді, ми будемо змушені реструктурувати наші сервіси агрегації новин, призупинити або припинити роботу цих сервісів”, - йдеться у звіті групи.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня Держдума Росії ухвалила в першому читанні законопроект, який фактично прирівнює новинні агрегатори до ЗМІ і встановлює штрафи до 3 мільйонів рублів за порушення вимог проекту закону. 

Законопроект, згідно з яким великі новинні агрегатори прирівнюються до ЗМІ, внесли на розгляд Держдуми в лютому депутати Олексій Казаков (СР) і Олександр Ющенко (КПРФ). Відповідні поправки пропонується внести до закону “Про інформацію, інформтехнології і про захист інформації” та до Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

Законопроект вводить особливий правовий режим для інтернет-ресурсів, які збирають, обробляють і поширюють інформацію (вводиться нове поняття “новинний агрегатор”). У разі ухвалення законопроекту під його дію підпадуть до 30 великих компаній: Яндекс, Mail.ru, Google, Rambler, ВКонтакте, “Супутник”, Facebook, Twitter та ін.

Liked the article?
Help us be even more cool!