ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Людина Колеснікова незадоволена, що УП передрукувала статтю Financial Times з неугодним їй експертом

09.07.2012, 02:40

Національне агентство з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 в Україні вважає неприпустимим те, що "Українська правда" передрукувала матеріал з газети Financial Times за підписом експерта Ендрю Вілсона.


Про це йдеться у листі від агентства на адресу “Української правди” у відповідь на новину "Україна по-чорному відмиває гроші на Євро-2012", яка була передрукована з газети Financial Times 21 травня 2012 року.


"Вважаємо неприпустимим оперування у такому авторитетному міжнародному виданні як Financial Times якимись чутками, які пан Вілсон отримав невідомо від кого, а також передрук відповідних матеріалів українськими виданнями", - йдеться у листі, підписаному головою агенції Володимиром Ковалевським.


На думку Нацагентства, "власна думка британського політолога та наукового співробітника, нехай навіть Європейської ради з міжнародних відносин, не може відповідати назві "інформація".


"Вважаємо, що такий повноважний діяч у галузі політології не може бути експертом у всіх сферах життя, починаючи від ратифікації угод про асоціацію та вільну торгівлю між Україною і ЄС і закінчуючи коментуванням прогресу підготовки до Євро-2012", - йдеться у  листі.


У своєму блозі на сайті Financial Times експерт Ендрю Вілсон (European Council on Foreign Relations) писав: "Корупція розцвіла пишним цвітом, у тому числі при підготовці до турніру", - пише автор. Подушове ВВП в Україні - 7200 доларів в рік, але на Євро-2012 вже витрачено більше, ніж британцями на Олімпіаду в Лондоні. "З чуток, відкати на більшості проектів складають до 40%", - говориться в статті.

Нагадаємо, Ковалевський є близьким до віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Liked the article?
Help us be even more cool!