ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва розгляне обмеження щодо "Росія 24" через заяви Жириновського

10.04.2019, 13:47
Фото - Y. Kotchetkov / DW

Литовська комісія з питань радіо і телебачення 10 квітня розгляне питання про обмеження ретрансляції в Литві зареєстрованого в Росії телеканалу “Росія 24”. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Delfi.

За словами голови комісії Мантаса Мартішюса, до Вільнюса запросили представників телеканалу, щоб отримати від них пояснення у зв'язку з випуском програми “Вечір з Володимиром Соловйовим” наприкінці листопада минулого року.

“У програмі були встановлені порушення, під час яких поширювалася неприпустима інформація, розпалювалася ворожнеча. Ми чекаємо, поки представники каналу нададуть пояснення, і потім буде ухвалено рішення”, – сказав Мартішюс.

Як стверджує комісія, в програмі депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський закликав “знищити Захід”, почавши ядерну війну.

Національні і європейські правові акти передбачають різні процедури щодо телеканалів, зареєстрованих в Євросоюзі і третіх країнах. Якщо телеканал зареєстрований не в ЄС, то діють більш прості процедури розгляду порушень, і литовська комісія може швидше ухвалювати рішення про тимчасове обмеження ретрансляції. Комісія каже, що це діє щодо зареєстрованого в Росії каналу “Росія 24”.

Через підбурювання до війни і розпалювання ворожнечі Литва застосовувала до деяких російських телеканалів максимальні обмеження ретрансляції терміном на рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!