ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва хоче запровадити відповідальність за перевезення товарів з нацистською чи радянською символікою

У парламенті Литви минулого тижня зареєстрували проєкт про адміністративну відповідальність за перевезення товарів із символами авторитарних чи тоталітарних режимів, повідомляє Delfi.

Як пише видання, це означає, що до Литви не можна буде ввозити та перевозити її територією товари з нацистською чи радянською символікою.

Як зазначили автори проєкту, консерватори Лаурінас Кащюнас та Вітаутас Юозапайтіс, у проєкті немає нових настанов, тільки пропонується чинне формулювання доповнити новим поняттям “перевезення”.

“Щоб воно охоплювало перевезення товарів через митницю, щоб литовське суспільство було захищене від дезінформації та маніпуляцій за допомогою інформації”, – зазначили депутати.

За їхніми словами, така пропозиція спричинена зверненням Литовської митниці до Служби інспектора з журналістської етики з проханням оцінити посилку з книжками та періодичними виданнями, що надійшла до Литви. 

Служба встановила, що більшість поданої для оцінювання літератури та періодичних видань містила пропаганду та дезінформацію.

“З урахуванням геополітичної ситуації та викликів, що виникають перед нацбезпекою, було вирішено припинити шлях проникнення різних провокацій та спроб пропагувати ідеологію “Російського світу”, тому й зареєстрували поправки до кодексу”, – сказано в пресрелізі.

Як повідомляв ІМІ, 1 травня 2023 року в Литві набув чинності закон про заборону пропаганди тоталітарних та авторитарних режимів та їхньої ідеології. 

Liked the article?
Help us be even more cool!