ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівські видання на знак протесту проти наклепу вийшли з порожніми обкладинками

27.09.2012, 02:21
Сьогодні, 27 вересня, низка львівських видань вийшла в друк з білими першими шпальтами на знак протесту проти прийняття законопроекту про криміналізацію наклепу.

Акцію підтримали Zik, Львівська пошта, Львівська газета, Високий замок та Ратуша.

Однак відмовилося долучитись до протесту інше львівське видання "Експрес".

Нагадаємо, 25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту проти ухвалення закону про наклеп “Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп”. Акцію підтримали Українська правда, Корреспондент.net, газета і сайт Комсомольська правда в Україні, Фокус.ua, Сегодня.ua, ТВі, LB.ua, Football.ua, iSport.ua, ЛИГА.net, Телекритика, Newsru.ua, Справа . ua, ІнвестГазета, KyivPost, День, РБК-Україна, Остров, агентства Українські новини і Iнтерфакс-Україна та інші.

На головних сторінках учасників акції з'явився банер, в якому опубліковано контакти 244 депутатів, які проголосували в першому читанні за закон про наклеп.

Журнал “Корреспондент” та львівські видання мали намір вийти з білою обкладинкою на знак протесту проти законопроекту, який запроваджує покарання за наклеп у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.

25 вересня народний депутат Віталій Журавський зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

18 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №11013 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)".

Українська правда

 
Liked the article?
Help us be even more cool!