ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівське видання скаржиться, що міськрада ігнорує їхні запити

22.12.2016, 17:35

Головна редакторка львівської інформаційної агенції Дивись.info Валерія Дубова заявляє, що Львівська міська рада та підпорядковані їй комунальні підприємства системно зволікають із наданням відповіді на інформаційні запити редакції. Про це вона повідомила представнику ІМІ у Львівській області.

Зокрема, йдеться про інформаційний запит, відправлений редакцією до Львівської міськради ще 6 грудня. Запит стосується дотацій з міського бюджету на користь комунального перевізника “АТП-1”. Відповідь редакція не отримала досі, хоча згідно з законом вона мала надійти не пізніше 13 грудня.

Як зазначила Валерія Дубова, у міськраді “навіть не повідомили, що для опрацювання інформації їм потрібно більше часу”.

Також вона повідомила, що міськрада вже не вперше зволікає із відповіддю. За її словами, до цього чиновники неодноразово відповідали на запити Дивись.info лише після їх повторного надсилання. Запити, про які йде мова, стосувалися, зокрема, проведення конкурсу на громадські перевезення в місті, видачі дозвільних документів на будівництво житлових будинків у Львові, а також ремонту доріг у місті.

дивись інфо запит фото.jpg

Як повідомляв ІМІ, вже не вперше Львівська міськрада ігнорує журналістські запити чи зволікає із відповіддю на них. Так, відповіді на запити вчасно не отримали редакції “Дзеркало тижня.Україна”, “1+1” , “Наші гроші.Львів” та Громадське.Львів. Раніше запити без відповіді стосувалися переважно Грибовицького сміттєзвалища.

Нагадаємо, відповідно до п. 1 ст. 20 Закону України “Про доступ до публічної інформації” розпорядник інформації повинен надати відповідь на запит “не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту”. Якщо відповідь на запит потребує обробки великої кількості інформації, розпорядник може продовжити термін надання відповіді до 20 робочих днів, однак в такому разі розпорядник має повідомити про це запитувача, але не пізніше ніж за 5 робочих днів з моменту подачі запиту.

Liked the article?
Help us be even more cool!